Mogelijkheden & toezicht

Wilt u geld lenen zonder BKR? U heeft verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van een minilening. Dit biedt u de kans om een bedrag tot een paar honderd euro te lenen, zonder dat deze lening bij het BKR geregistreerd wordt. Zorg ervoor dat u op tijd voldoende financiële middelen heeft om de lening weer netjes af te lossen. Bij het geld lenen zonder BKR bent u hier zelf verantwoordelijk voor, aangezien er naast de geldverstrekker geen instantie is die met u meekijkt. Zorg er dus voor dat u er zeker van bent dat u de minilening ook daadwerkelijk weer kunt afbetalen. Geld lenen zonder bank is mogelijk als u bij een particulier geld gaat lenen. Wij verstaan onder particulier uw vriend, kennis of familielid.

Geld lening afsluiten zonder BKR check? Dit zijn geldbedragen van onder nabij €600,- of lager. Wilt u een hoger bedrag lenen dan wordt altijd een BKR check uitgevoerd. Wanneer u een negatieve BKR codering hebt is de kans kleiner dat de bank akkoord gaat met uw geldlening aanvraag. Alle geldverstrekkers in Nederland hebben een meldplicht. Elke lening wordt geregistreerd en wordt de leningsovereenkomst en de hoogte van het geleende bedrag doorgegeven aan het bureau krediet registratie. Instanties als; Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank zien hierop toe. Verder zijn geldleningsovereenkomsten voortdurend onderhevig aan veranderde regelgeving. Vergelijk daarom altijd de voorwaarden bij verschillende kredietverstrekkers alvorens u een handtekening plaatst. Hebt u een negatieve BKR codering onderzoek dan welke mogelijkheden u hebt zodat de negatieve BKR codering geen (toekomstige) problemen kan veroorzaken.

Tegenwoordig kunt u ook geld lenen van (mini) kredietverstrekkers die op Malta zijn gevestigd.
Op deze manier worden bepaalde regels die gesteld worden aan geld uitlenen door de AFM en/of Nederlandsche Bank “ontweken”. Verder kunt u dergelijke gegevens ‘vrij’ eenvoudig achterhalen en zullen de meeste bedrijven dit niet bewust willen verbergen. Voor dergelijke pagina’s met deze informatie kunt u vaak het beste de zogeheten “sitemap” openen zodat u alle pagina’s in 1 overzicht hebt van de betreffende website.