Kan ik geld lenen zonder BKR?

Kan ik geld lenen zonder BKR? Wilt u geld lenen zonder BKR en bent u benieuwd of u daarvoor in aanmerking zal komen? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren, waaronder het inkomen dat u verdient. Het is uiteraard van belang dat u voldoende verdient, maar het is minstens zo belangrijk dat u een vast inkomen ontvangt. Houd er vervolgens zelf rekening mee dat geld lenen zonder BKR extra kosten en risico’s met zich mee kan brengen, die u zelf in de gaten dient te houden.

Vast inkomen

U kunt alleen geld lenen zonder BKR op het moment dat u een vast inkomen heeft. Dit heeft te maken met het feit dat de kredietverstrekkers wat meer risico lopen door geen BKR controle uit te voeren. Ze willen er daarom graag zeker van zijn dat u aan het eind van de maand voldoende op uw rekening ontvangt, om het geleende bedrag terug te kunnen betalen. Het is geen probleem wanneer u uw inkomen krijgt in de vorm van een uitkering, mits het voldoende hoog is. U kunt alleen met een vaste baan of een vaste uitkering geld lenen zonder BKR.

Freelancer of student

Dit betekent aan de andere kant dat u in een aantal van de gevallen niet in aanmerking zal komen voor het geld lenen zonder BKR. Bent u bijvoorbeeld actief als freelancer, of ZZP’er? Dan heeft u niet zomaar de mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR controle, aangezien het onzeker is of uw inkomen voldoende hoog zal zijn. Het is wat dat betreft verstandig om hier rekening mee te houden, wanneer u vanuit een uitkeringspositie besluit om eventueel als zelfstandige aan de slag te gaan. Ook als student is het geld lenen zonder BKR helaas niet mogelijk, omdat er dan (nog) geen sprake is van een structureel inkomen.

Kosten geld lenen

Kunt u geld lenen zonder BKR? Houd er dan rekening mee dat dit vaak tot relatief hoge kosten zal leiden. U leent een relatief klein bedrag, waardoor een paar euro aan kosten al snel tot een behoorlijk percentage kan leiden. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u in bepaalde gevallen een borgstelling nodig heeft, of u administratiekosten dient te betalen. Heeft u het geld snel nodig en gaat het om een relatief klein bedrag? Dan kunt u het geld lenen zonder BKR, waarbij u zich onder andere kunt richten op een minilening.