BKR afkopen

BKR afkopen: wat houdt dat in? De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. BKR is verantwoordelijk voor het informeren van aangesloten organisaties over kredieten die consumenten hebben afgesloten. De informatie die men aan deze aangesloten organisaties verstrekt, kan deze organisaties helpen bij het maken van hun afweging of het verantwoord is om een nieuw krediet of abonnement te verstrekken. Als u een lening afsluit, wordt dit altijd genoteerd door BKR. Betaalt u dit krediet vervolgens niet tijdig of volgens de regels terug, dan riskeert u een negatieve BKR-registratie. Meer over de negatieve BKR-registratie en BKR afkopen, leest u in dit artikel.

De diverse registraties bij BKR afkopen
Er zijn diverse negatieve BKR-registraties die u kunt krijgen van BKR. Dit betreft de volgende registraties:

  • BKR codering A1: deze codering houdt in dat er een betalingsachterstand is of is geweest, maar dat er een betalingsregeling getroffen is voor deze achterstand.
  • BKR codering A2: deze codering houdt in dat het restant van de vordering op u voor de betreffende kredietverstrekker opeisbaar is. Dit betekent simpelweg dat de kredietverstrekker de schuld bij u kan opeisen.
  • BKR codering A3: deze codering houdt in dat er een bedrag van 250 euro of meer is afgeboekt van uw totale schuldbedrag.
  • BKR codering A4: deze codering houdt in dat u onvindbaar bent voor de betrokken instanties.
  • BKR codering H: deze codering houdt in dat u uw betalingsachterstand heeft betaald en dus geen schulden meer heeft. U bent in dit geval dus geslaagd in BKR afkopen.

BKR afkopen: hoe werkt dat?

Als u van uw BKR-registratie af wilt, moet u uw BKR afkopen. Dit betekent dat u uw schulden afbetaalt en simpelweg afwacht tot deze ontwikkeling is opgemerkt door BKR. U kunt pas kiezen voor BKR afkopen als u simpelweg uw openstaande schuld betaalt en wacht tot BKR uw gegevens gewijzigd heeft. Echter, het daadwerkelijk BKR afkopen duurt langer dan het slechts afbetalen van uw schuld, want na BKR afkopen staat u nog vijf jaar in het systeem van BKR en blijven uw gegevens dus nog vijf jaar na BKR afkopen zichtbaar. Hier kunt u in principe niets aan doen, dus u moet simpelweg afwachten tot uw gegevens na vijf jaar na BKR afkopen verwijderd worden door BKR. Echter, als u kunt aantonen dat de BKR registratie u serieus belemmert voor belangrijke zaken dan kunt u bezwaar aantekenen. Schakel hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in zodat het afkopen van uw BKR registratie meer kans van slagen heeft.