Geld lenen zonder rente

U kunt geld lenen zonder rente, door gebruik te maken van een speciaal minikrediet. Dit biedt u de mogelijkheid om een paar honderd euro te lenen, vaak zonder dat u daar de rente voor hoeft te betalen.

Administratieve lasten

Houd er aan de andere kant rekening mee dat ook het geld lenen zonder rente niet volledig zonder kosten is. Anders dan een aantal jaren geleden proberen ook de kredietverstrekkers geld te verdienen aan het uitlenen van geld. Dit was destijds totaal niet het geval, aangezien de welgestelden vonden dat ze de anderen wat geld uit dienden te lenen. Hier is helaas verandering in gekomen, waardoor het nu heel gebruikelijk is om rente te betalen, of andere kosten te voldoen. Gaat u geld lenen zonder rente te betalen? Dan is de kans groot dat er sprake is van administratieve kosten, dus let daar in ieder geval goed op.

Borgstelling betalen

Daarnaast is de kans groot dat u geld kunt lenen zonder rente, maar dat u in plaats daarvan voor een borgstelling dient te zorgen. Deze borgstelling zorgt ervoor dat de kredietverstrekker er zeker van kan zijn dat de kosten voor het krediet ook daadwerkelijk worden voldaan. De rente is normaal gesproken een mechanisme om het risico af te dekken en ervoor te zorgen dat de kredietverstrekker het geld niet zomaar verliest. U kunt geld lenen zonder rente door de kredietverstrekker ervan te verzekeren dat het geld uiteindelijk terug zal komen, in de vorm van een borgstelling.

Scherpe rente

Lukt het u om voor een borgstelling te zorgen, of weet u deze via een ander bedrijf af te sluiten? Dan is de kans groot dat u een zeer scherpe rente betaalt. U kunt dan geen geld lenen zonder rente, maar gezien de zeer korte looptijd van de lening vallen de daadwerkelijke kosten in veel van de gevallen enorm mee. Voor maximaal een paar euro heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een paar honderd euro te lenen. Dit geld betaalt u na een paar weken weer terug, bijvoorbeeld nadat u uw salaris heeft ontvangen.

Geld lenen zonder BKR

U kunt geld lenen zonder rente door op zoek te gaan naar een geldlening zonder BKR. Dit heeft te maken met het feit dat het vooral de grotere en bekende banken zijn die een BKR check uitvoeren en een relatief hoge rente vragen, om alle kosten te kunnen dekken. De aanbieders van bijvoorbeeld minikredieten lopen wat minder risico en vinden het daarom dan ook niet nodig om een controle bij het BKR uit te voeren. Dit maakt het voor u mogelijk om geld te lenen zonder rente, of in ieder geval zonder de BKR check die het lenen van geld standaard een stuk duurder maakt.