Risico van geld lenen zonder BKR

Risico van geld lenen zonder BKR
Geld lenen zonder BKR lijkt in een aantal gevallen een interessante optie, bijvoorbeeld omdat u geen andere mogelijkheden meer ziet om aan geld te komen. Zorg er echter voor dat u ook de risico’s goed kent, zodat u geen onverstandige beslissingen neemt.

Duurder en risico

Geld lenen zonder BKR is over het algemeen wat duurder dan het afsluiten van een reguliere lening, onder andere vanwege het feit dat het risico voor de geldverstrekker groter is. Men heeft niet de mogelijkheid om uw kredietwaardigheid na te trekken, waardoor u als het ware betaalt voor de consumenten die hun lening uiteindelijk niet (kunnen) terugbetalen. Houd er dus rekening mee dat de rente bij het geld lenen zonder BKR doorgaans hoger ligt dan de rente op een reguliere lening. Risico van geld lenen zonder bkr kan wat grotere gevolgen hebben omdat de afgesproken percentage vaak hoger ligt.

Geld lenen en risico

Geld lenen zonder BKR is minder gemakkelijk dan het aanvragen van een reguliere lening. Dat heeft te maken met het feit dat een geldverstrekker meer risico loopt, op het moment dat deze geen gebruik maakt van de gegevens van het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Aldaar houdt men andere kredieten die u heeft bij, waardoor het mogelijk is om een inschatting te maken van uw kredietwaardigheid. Het geld lenen zonder BKR is mogelijk, maar houd er rekening mee dat u daarvan gebruik dient te maken van speciale mogelijkheden.

Geld lenen zonder BKR controle

Bij het geld lenen zonder BKR is er namelijk geen sprake van een controle door het BKR. Over het algemeen zijn we als mensen niet erg dol op controles, maar in het geval van geld zijn ze er natuurlijk niet voor niets. Het BKR houdt de schulden van iedere Nederlander bij en houdt het daarnaast bij wanneer iemand er 3 maanden lang niet in slaagt om de afbetalingen te doen of de rente te voldoen. Op die manier houdt men wanbetalers als het ware in de gaten. Bij het geld lenen zonder BKR is deze controle er niet.
muntstapel

Zelf verantwoordelijkheid nemen

Dat betekent dat u bij het geld lenen zonder BKR zelf de verantwoordelijkheid dient te nemen om alleen een lening af te sluiten wanneer u die ook daadwerkelijk kunt betalen. Zorg er dus voor dat u de rentelasten kunt dragen, maar dat u daarnaast ook in staat bent om de aflossingen op de juiste momenten te doen. Zo kunt u geld lenen zonder BKR en zorgt u ervoor dat u ook daadwerkelijk weer van de lening af kunt komen. U blijft op die manier uit de financiële problemen, zonder dat daar een controle van het BKR voor nodig is.

Online geld lenen zonder BKR

Een van de risico’s van het geld lenen zonder BKR zit verscholen in het feit dat u online gemakkelijk een lening af kunt sluiten. Dat lijkt heel aantrekkelijk, maar zorg er in ieder geval voor dat u zelf goed nadenkt over het afsluiten van de lening. Bekijk uw inkomsten en vergelijk dat met de uitgaven die u op dit moment heeft. Is er ruimte voor een lening? Alleen wanneer het antwoord hierop ‘ja’ is, is het verstandig om aan het geld lenen zonder BKR te beginnen, bijvoorbeeld door online een aanvraag te doen.