Geld lenen zonder BKR controle

Geld lenen zonder BKR controle? Wilt u geld lenen zonder BKR controle, bijvoorbeeld omdat u al een krediet heeft lopen, maar u toch wat extra geld nodig heeft? De verschillende grootbanken zullen een BKR controle uitvoeren, waardoor het van belang is om op zoek te gaan naar een andere methode om geld te lenen.

Wat is het BKR?

Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie. Dit is de organisatie die in Nederland de kredieten van consumenten bijhoudt, om bedrijven en instellingen daarvan op de hoogte te kunnen brengen. Heeft u bijvoorbeeld een krediet van €10.000 en zit u daarmee aan het maximum dat u op basis van de strenge normen kunt lenen? Dan is de kans groot dat u bij de bank niet zomaar een nieuw krediet zal ontvangen. U kunt dan alleen geld lenen zonder BKR controle. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een minilening.

Minilening afsluiten

Een minilening is, zoals de naam al aangeeft, een relatief kleine lening. U kunt bijvoorbeeld een paar honderd euro lenen, om de boodschappen af te rekenen of een nieuwe televisie aan te schaffen. U kunt het geld maximaal een paar weken lenen. De aanbieders stellen deze voorwaarden, om te ontkomen aan de verplichting om een controle bij het BKR uit te laten voeren. Er is in dit geval eigenlijk geen sprake van een lening. Vergelijk de minilening met een vriendendienst, door u een paar honderd euro te lenen, die u vervolgens na een paar weken terug kunt betalen.

Eigen verantwoordelijkheid

Wilt u geld lenen zonder BKR? Dan krijgt u niet te maken met de controle vanuit deze instantie, maar geniet u ook niet het voordeel van de bescherming. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van het krediet en het op tijd afbetalen hiervan. Maak vooraf een plan met het oog op het terugbetalen, bijvoorbeeld door een deel van uw inkomen te reserveren om de minilening af te lossen. U komt dan niet zomaar in de problemen, waardoor u het geld lenen zonder BKR kunt gebruiken om tijdelijk wat extra geld achter de hand te hebben.