Abonnement zonder BKR

Abonnement zonder BKR? Wilt u een abonnement zonder BKR afsluiten, zodat u zelfs met een ander lopend krediet of een betalingsachterstand kunt bellen? Indien u een voordelig abonnement afsluit hoeft dat u maar een paar tientjes per maand te kosten.

Sim only abonnement

Sluit bij voorkeur een sim only abonnement zonder BKR af. U koopt dan zelf los een mobiele telefoon, u gebruikt een exemplaar dat u al heeft of u leent een toestel van anderen. Vervolgens sluit u het sim only abonnement af op basis van een bepaald aantal belminuten, SMS berichten en/of internet MB’s. Het abonnement bepaalt op die manier waar u maandelijks gebruik van kunt maken, tegen een vast bedrag per maand. Sluit u een sim only abonnement zonder BKR af en belt u meer dan het aantal minuten binnen uw bundel? Houd er dan rekening mee dat u daar apart voor dient te betalen.

Geen BKR controle

U kunt een abonnement zonder BKR afsluiten, omdat een aantal van de aanbieders van mobiele telefonie geen controle bij het BKR uitvoeren. Waar KPN, T-Mobile en Vodafone dat wel doen, heeft u bij bijvoorbeeld Simpel, Simyo en Youfone de mogelijkheid om gewoon een abonnement af te sluiten. Zij gaan er vanuit dat u zelf de kosten in kunt schatten en ervoor kunt zorgen dat u deze kunt betalen. U kunt daarom een abonnement zonder BKR afsluiten en er daarmee voor zorgen dat u gebruik kunt maken van uw mobiele telefoon.

Eigen verantwoordelijkheid

Houd er rekening mee dat het uw eigen verantwoordelijkheid is op het moment dat u een abonnement zonder BKR afsluit. De BKR controle is er niet alleen om de aanbieders of geldverstrekkers te beschermen, deze is er ook om ervoor te zorgen dat de kosten voor u niet te hoog oplopen. Sluit daarom alleen een abonnement zonder BKR af op het moment dat u goed weet hoe u de kosten gaat betalen, zowel nu als in de toekomst.