BKR aanvragen

BKR aanvragen? Wilt u uw BKR aanvragen, bijvoorbeeld omdat u benieuwd bent naar de registratie(s)? U kunt het BKR zelf online vragen om uw gegevens, maar u kunt daarvoor ook gebruik maken van een bankfiliaal in de buurt. Zij kunnen de aanvraag doorzetten naar het BKR.

Aanvragen bij uw bank

Wilt u bij de bank uw BKR aanvragen? Dan kunt u zich melden aan de balie met een kasfunctie en kunt u het aanvraagformulier invullen. Zorg er in ieder geval voor dat u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft, aangezien de bank u dan niet mag helpen. Houd er rekening mee dat de kosten €4,95 bedragen voor het aanvragen van uw BKR via een bank van uw keuze. U betaalt dit bedrag aan de bank. Vervolgens krijgt u uw gegevens thuisgestuurd, waar u niet extra voor hoeft te betalen.

Online aanvragen

Wilt u uw BKR aanvragen en dat liever online doen? Dit kan ook, gewoon op de website van het BKR. U kunt online het aanvraagformulier invullen en er op die manier voor zorgen dat u inzicht krijgt in uw situatie. Ook in dat geval bedragen de kosten €4,95, maar weet u voor dat bedrag precies waar u aan toe bent. Houd er rekening mee dat u uw gegevens thuis af kunt laten leveren, of u deze op kunt halen op het postkantoor. In de beide gevallen zitten hier extra kosten aan verbonden, waardoor het voordeliger is om bij uw bank langs te gaan.

Ophalen of thuisbezorgen

Op het moment dat u uw BKR wilt aanvragen en u dat online doet kunt u uw gegevens laten thuisbezorgen. U betaalt dan in totaal €15,85. Dit bedrag is opgebouwd uit €4,95 voor de aanvraag en nog eens €10,90 voor de identificatie aan de deur. Besluit u uw gegevens bij het postkantoor af te laten leveren? Dan betaalt u een bedrag van €12,85, wat bestaat uit opnieuw €4,95 voor de aanvraag en deze keer €7,90 voor de identificatie. Wat dat betreft kunt u het best uw BKR aanvragen door bij uw bank langs te gaan.