Kosten BKR opvragen

De Kosten voor BKR opvragen
Bent u benieuwd naar de kosten van het opvragen van uw BKR gegevens? Dit is niet gratis, omdat het BKR de systemen in dient te duiken en u daarmee van dienst zal zijn.

Online toegang tot BKR

U kunt de kosten voor uw BKR opvragen in principe verdelen in twee categorieën. U kunt ervoor kiezen om online toegang te krijgen tot uw gegevens, of een overzicht op papier aanvragen. Online toegang kunt u krijgen via MijnBKR standaard of MijnBKR Premium. In het eerste geval krijgt u uw persoonlijke gegevens 1x op papier en krijgt u daarnaast online toegang. De kosten hiervoor bedragen €7,50.
Wenst u bovendien ook informatie over wie uw gegevens heeft opgevraagd en wilt u een email ontvangen indien uw gegevens wijzigen? Dan betaalt u daarvoor €12,50 en krijgt u tevens online inzicht en een overzicht op papier.

Overzicht op papier

Wilt u alleen een overzicht op papier? De kosten van uw BKR opvragen liggen dan een stuk lager, aangezien u maar €4,95 betaalt. U krijgt dan alleen het overzicht op papier, er is daarnaast geen sprake van online toegang. Dit is echter voldoende wanneer u inzicht wenst te krijgen in uw situatie, bijvoorbeeld om na te gaan of er nog sprake is van een achterstand die verhindert dat u een nieuw krediet aan kunt gaan.

Ophalen of laten bezorgen

Houd er daarnaast rekening mee dat er eventueel kosten behoren bij het laten bezorgen of ophalen van het overzicht. Het overzicht op papier kunt u zelf op komen halen bij het BKR, in dat geval betaalt u daar helemaal niets voor. Wilt u uw BKR opvragen en dit ophalen bij het postkantoor? Houd er dan rekening mee dat dit €8,15 kost. Dit heeft te maken met het legitimeren op het postkantoor, waar tijd in gaat zitten. Het thuis laten bezorgen van het BKR overzicht is het duurst, in dat geval betaalt u een bedrag van €12,70. Vergelijk de verschillende opties, om uw BKR op te vragen en inzicht te verkrijgen in uw situatie.