Doorlopend krediet

Doorlopend krediet? Wilt u een doorlopend krediet afsluiten, het liefst zonder BKR controle? Een doorlopend krediet is eigenlijk niets anders dan de mogelijkheid om krediet op te nemen, tot een maximum dat u kunt afspreken met de geldverstrekker. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u daadwerkelijk heeft opgenomen, waardoor het doorlopend krediet een heel flexibele vorm van lenen vormt. Tegenwoordig kan een lening lonen door lage rentes. Maar let wel, geld lenen kost altijd geld!

Kleine bedragen lenen

Wilt u het doorlopend krediet gebruiken om een relatief klein bedrag te lenen? Wanneer het u gaat om een paar tientjes of een paar honderd euro is het mogelijk om dit bedrag online te lenen, zonder BKR controle. Dit betekent dat het voldoende is om aan te geven hoe u aan uw inkomen komt. Indien u een vast inkomen ontvangt kunt u het doorlopend krediet zonder BKR controle aanvragen. Dit betekent dat u het geld snel op uw rekening ontvangt en dit buiten de boeken van het BKR zal blijven. Leen geld alleen als het echt belangrijk is! Veel mensen belanden van de regen in de drup en kunnen kosten met betrekking tot een lening hoog oplopen.

Geen BKR controle

Het voordeel van een doorlopend krediet zonder BKR controle is dat het geld een stuk sneller op uw rekening zal staan en u de mogelijkheid heeft om de lening naast eventuele andere kredieten af te sluiten. Heeft u een andere lening lopen, of is er zelfs sprake van een achterstand bij een bepaalde kredietverstrekker? Het doorlopend krediet zonder BKR controle biedt u toch de mogelijkheid om geld te lenen, al bent u er zelf verantwoordelijk voor dat u dit bedrag binnen de gestelde termijn weer kunt aflossen.

Variabele rente

Houd er rekening mee dat het doorlopend krediet een variabele rente kent, ook op het moment dat u geen gebruik maakt van een BKR controle. Indien de looptijd maar kort is heeft u daar nauwelijks last van, maar een langere looptijd kan ervoor zorgen dat de rente oploopt, of deze aan de andere kant daalt. Het doorlopend krediet zit onder andere hierdoor heel anders in elkaar dan bijvoorbeeld de persoonlijke lening. Het is wat dat betreft van belang om goed te kijken naar de voorwaarden, voordat u besluit om een doorlopend krediet zonder BKR af te sluiten en daar gebruik van te maken.