Geld lenen zonder notaris

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om voor het lenen van geld een beroep te doen op een notaris, maar wanneer is dat nodig en wanneer niet? Er bestaan verschillende situaties waarin het verplicht of aangeraden wordt om geld te lenen met een notaris, ook al wilt u misschien liever geld lenen zonder notaris. Doorgaans ligt de keuze op dat vlak echter bij de kredietnemer. Hij kan er voor kiezen om geld te lenen met notaris wanneer er bijvoorbeeld een lening wordt verstrekt aan één van zijn of haar kinderen en hij dat wil laten vermelden in het testament. Anderzijds is geld lenen met een notaris doorgaans verplicht wanneer er een huis wordt gekocht en daarvoor een hypothecaire lening wordt afgesloten. Wilt u graag meer weten over geld lenen zonder notaris?

Geld lenen, met of zonder notaris?

Geld lenen voor een huis is iets wat u niet zomaar iedere dag zult doen. Daarnaast wordt een dergelijke grote lening onder de vorm van een hypotheek veelal niet door één, maar wel door twee personen afgesloten. Daarom is het belangrijk om duidelijk af te spreken hoe de daarmee gepaard gaande formaliteiten worden vastgelegd. Hoe dan ook, voor welke vorm van hypothecaire lening u ook kiest en welke afspraken er ook onderling met uw partner worden gemaakt, het is steeds aan te raden om voor de aankoop van vastgoed geld te lenen met behulp van een notaris. Geld lenen zonder notaris kan ook, maar brengt wat risico’s m,et zich mee. Alleen met een notaris bent u er zeker van dat u als kredietnemer over voldoende zekerheden beschikt.

Geld lenen zonder notaris: zonder partner

Bent u van plan om een grote lening af te sluiten, maar gaat u helemaal zelf opdraaien voor de kostprijs en de afbetaling van die lening? In dat geval is het absoluut niet noodzakelijk om daarvoor een beroep te doen op een notaris tenzij u dat zelf wenst. Over het algemeen mag het duidelijk zijn dat er in de meeste gevallen geld wordt geleend zonder notaris. Alleen wanneer het om echt grote en bijgevolg gevaarlijke leningen gaat die door niet één, maar wel twee personen binnen een gezin worden ondertekend wordt het sterk aangeraden om daarvoor een beroep te doen op een notaris. Let wel, ook dit brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee die u maar beter niet over het hoofd kunt zien.