BKR Notering opvragen

Wanneer u er op een bepaald ogenblik over nadenkt om een lening af te sluiten zult u haast verplicht zijn om eerst uw BKR notering op te vragen. Door uw BKR notering op te vragen komt u immers te weten of u bij het Bureau Krediet Registratie over een dossier beschikt of niet. Is dat het geval, dan kan dit immers risico’s inhouden voor het al dan niet toegekend krijgen van uw lening. Is dat niet het geval, dan kunt u met zekerheid stellen dat dit geen obstakel zal vormen voor het afsluiten van een financiering. De bank hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor uw verleden. Ook een Nederlandse bank zal vooraleer een krediet te verstrekken altijd eerst een toetsing doen bij het BKR. In dit artikel vertellen we u graag meer over het opvragen van uw BKR notering.

Wat is een BKR notering?
Een BKR notering is niets meer of minder dan een kenmerk dat binnen de werking van het Bureau Krediet Registratie aangeeft op een bepaalde persoon al dan niet over schulden beschikt. Er wordt daarom gebruik gemaakt van vijf verschillende noteringen. Officieel zijn er slechts vier noteringen omdat de vijfde en laatste eigenlijk gewoon aangeeft dat een bepaalde schuld in het verleden inmiddels reeds werd rechtgezet. Een notering wordt binnen het BKR gekenmerkt door de letter A gevolgd door een cijfer. Dit cijfer geeft de ernst van de notering aan. De A1 notering is de minst erge van de vier. Deze notering geeft aan dat er een bepaalde schuld is, maar dat er inmiddels een betalingsregeling werd getroffen. De openstaande schuld wordt met andere woorden afbetaald. De A4 notering is de meest ernstige notering en geeft aan dat de persoon in kwestie over schulden beschikt en niet bereidt is gevonden om deze te vereffenen. In de meeste gevallen is het deze BKR notering die er voor zorgt dat u geen enkele financiering meer kunt afsluiten.

Hoe mijn BKR notering opvragen?
Uw BKR notering opvragen is op verschillende manieren mogelijk. Allereerst kunt u rechtstreeks melden tot het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Let wel, u dient vooraf aan te geven wanneer u ter plaatse uw dossier wenst op te halen. U kunt er ook voor kiezen om het dossier thuis te laten bezorgen. Net zoals bij een bank zult u voor het opvragen van de status van uw dossier bij het BKR een bepaalde administratieve kost moeten betalen. Deze kostprijs is vastgesteld op 4,50 euro. Of u er nu voor kiest om uw BKR notering rechtstreeks bij het BKR of via een bank aan te vragen maakt wat dat betreft geen verschil. Gelieve er ook altijd rekening mee te houden dat u zichzelf zult moeten kunnen identificeren met behulp van uw identiteitskaart. De Nederlandse wet verplicht het Bureau Krediet Registratie in ieder geval om iedereen recht op inzage te geven in hun dossier zodat u steeds over de mogelijkheid beschikt om uw BKR notering op te vragen.

Vanaf 2013 Online BKR Notering opvragen
Vanaf 2013 gaat het opvragen van uw BKR Notering een beetje anders. U kunt dit namelijk online gaan doen. Het BKR is bezig om de veiligheid van een online aanvraag te waarborgen en wanneer dit zover is zal online uw BKR opvragen mogelijk zijn. Dit zal sneller zijn, gebruikersvriendelijker, anoniemer en misschien wel goedkoper ook. Of dit ook zo gaat zijn leest u als eerste bij ons als online BKR Opvragen mogelijk is. Blijf ons dus zeker volgen op deze website.