Microkrediet

Microkrediet aanvragen
Wilt u een microkrediet aanvragen voor uw onderneming, of heeft u van deze mogelijkheid gehoord en zoekt u naar meer informatie? Het is een speciaal krediet voor startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, om de plannen van de grond te krijgen.

Zakelijke lening afsluiten bij de bank

Het valt over het algemeen niet mee om een zakelijke lening af te sluiten bij de bank. Banken hebben te maken met zeer strenge voorwaarden met het oog op hun kapitaalpositie, waardoor het verstrekken van leningen steeds minder vaak voorkomt. Het microkrediet kan kleine startende ondernemers helpen, om de plannen toch te kunnen realiseren. Een onderneming vraagt in veel gevallen om een investering, waardoor het van belang is om vreemd vermogen aan te trekken. Het is uiteraard de bedoeling om het microkrediet terug te betalen, met de winst die de onderneming oplevert.

Financiële ruimte met een microkrediet

Dankzij het microkrediet ontstaat er wat financiële ruimte, om de plannen in de praktijk te kunnen brengen. Bij de beoordeling van uw situatie kijkt een organisatie als Qredits vooral naar de toekomst, in plaats van naar het verleden. U kunt als startende ondernemer in het midden- en kleinbedrijf maximaal €50.000 lenen, waardoor u in de meeste gevallen direct goed van start kunt. Bovendien kunt u bij het microkrediet een advies op maat ontvangen, zodat u goed weet waar u aan toe bent en u de risico’s goed in kunt schatten.

Contact met het BKR

Op het moment dat u gebruik wenst te maken van een microkrediet zal de verstrekker contact opnemen met het BKR, om na te gaan of u andere schulden heeft lopen, of dat er wellicht sprake is (geweest) van een achterstand. Het betekent niet per definitie dat u geen microkrediet af kunt sluiten, maar houd er rekening mee dat dit in bepaalde gevallen wel moeilijker zal zijn. Bovendien dient u aan te geven hoe u zowel de bestaande lening als het microkrediet terug denkt te gaan betalen, bijvoorbeeld door zowel zakelijk als privé duidelijk te maken wat de inkomsten en uitgaven zullen gaan zijn.