Lening op afbetaling

Wilt u gebruik maken van een lening op afbetaling, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u een nieuwe auto of mogelijk een mooie keuken kunt financieren? De lening op afbetaling is daar uitstekend voor geschikt, in tegenstelling tot het geld lenen in termijnen.

Geld lenen voor een eenmalige aankoop

De lening op afbetaling zorgt ervoor dat u een eenmalige aankoop kunt doen, op het moment dat u goed weet welk bedrag u daarvoor nodig heeft. U krijgt het bedrag waar het om gaat in één keer op uw rekening overgemaakt. Vervolgens kunt u de aankoop doen die u wenst en kunt u de lening op afbetaling tijdens de looptijd terugbetalen. Het grote voordeel van dit type krediet is dat u vooraf kunt berekenen wat u maandelijks aan intrest zal betalen, of hoe de rentevoet van invloed is op de uiteindelijke kosten die u dient te maken.

Maandelijkse afbetaling van de lening

Een lening op afbetaling zorgt ervoor dat u maandelijks zal betalen, voor het krediet waar u gebruik van maakt. Stel dat u bijvoorbeeld €1.000 wilt lenen, voor een periode van 1 jaar. Dat betekent dat u iedere maand zo’n €83 dient terug te betalen. Daarnaast betaalt u uiteraard de intresten, de bedragen samen zorgen voor de maandlast waar u mee te maken heeft. De lening op afbetaling laat zich goed voorspellen en zorgt ervoor dat u als het ware achteraf kunt sparen. U kunt al direct gebruik maken van de keuken of wegrijden in de auto, vervolgens kunt u de looptijd gebruiken om uw aankoop te financieren.

Duidelijkheid en een vaste rentevoet

Het grote voordeel van een lening op afbetaling is de grote mate van duidelijkheid. U weet vooraf goed welk bedrag u per maand zal betalen, of wat de totale kosten van het krediet zullen zijn. De rentevoet staat vast, waardoor u met de intresten in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan. Aan de andere kant dient u er rekening mee te houden dat u minder flexibel bent dan met een lening in termijnen, bijvoorbeeld omdat u niet de mogelijkheid heeft om onbeperkt boetevrij extra af te lossen.