Geld lenen zonder BKR vanwege codering

Geld lenen zonder BKR vanwege codering
Wilt u geld lenen zonder BKR, bijvoorbeeld omdat u daar een negatieve codering heeft? Op het moment dat u een betalingsachterstand van tenminste 120 dagen oploopt zal men u een dergelijke codering meegeven, waardoor het niet zomaar meer mogelijk is om een nieuwe lening af te sluiten. Nieuwe kredietverstrekkers zullen veelal een BKR check uitvoeren, waardoor u de kredieten niet meer krijgt. U kunt geld lenen zonder BKR, op het moment dat u een van de volgende coderingen heeft.

A- of H-codering

Bij het BKR werkt men met zowel een A- als een H-codering. De A staat in dit geval voor ‘achterstand’, terwijl de H staat voor ‘herstel’. Dat neemt echter niet weg dat u wellicht veroordeeld bent tot het geld lenen zonder BKR, op het moment dat u te maken heeft met betalingsproblemen, of dat in het verleden heeft gehad. Op het moment dat u een dergelijke codering krijgt kan het BKR u daar meer over vertellen. Ga op zoek naar de mogelijkheid tot geld lenen zonder BKR, bijvoorbeeld wanneer u de komende maand toch wat extra geld nodig heeft.

Type BKR coderingen

Naast de aanduidingen met behulp van de letters maakt men ook gebruik van een aantal verschillende type codes, waardoor het geld lenen zonder BKR van belang kan zijn. Heeft u bijvoorbeeld code 1? Dan is er een aflossings- of schuldregeling getroffen, vanwege de achterstand die is ontstaan. Code 2 zorgt voor de opeisbaarheid van de vordering en bij code 2 is er al minimaal €250 afgeboekt van de schuld. Indien u onbereikbaar bent krijgt u code 4 mee en code 5 staat voor een preventieve betaalregeling. Dit is in tegenstelling tot de andere coderingen een tijdelijke variant, waardoor het geld lenen zonder BKR slechts voor een bepaalde tijd uw enige mogelijkheid blijft.

Lenen zonder BKR

Houd er rekening mee dat het lenen zonder BKR vanwege de codering over het algemeen niet gemakkelijk is. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk mogelijkheden bestaan, waardoor het de moeite waard is om daar naar op zoek te gaan. Zorg er zelf voor dat u de mogelijkheid heeft om de kosten van de lening zonder BKR netjes te voldoen.

BKR registratie verwijderen

Wilt u geld lenen zonder BKR vanwege een codering, maar daar op termijn van af komen? Dan kunt u uw BKR registratie laten verwijderen, door het bedrijf waar u de achterstand had opgelopen. Los de openstaande bedragen af en vraag hen de registratie te verwijderen. Uw A-codering zal dan worden omgezet in een tijdelijke H-codering, of zelfs helemaal worden verwijderd. Het geld lenen zonder BKR vanwege de codering is voor u dan verleden tijd.