Hypotheek met BKR

Een hypotheek met BKR afsluiten lijkt op het eerste zicht onbegonnen werk te zijn, maar toch bestaan daar vandaag de dag mogelijkheden voor. Het is inmiddels algemeen bekend dat er bij het verstrekken van een hypotheek uitsluitend door Nederlandse banken wordt nagegaan of de kredietnemer in kwestie al dan niet over een BKR codering beschikt. Is dat het geval, dan kunt u een dergelijke hoge lening eigenlijk meteen vergeten en dat is jammer, want op die manier wordt vooral jonge mensen vaak de kans ontzegt om een huis of ander vastgoed aan te kunnen kopen. Gelukkig hoeft het niet altijd zo te gaan. Naast de traditionele Nederlandse banken zijn er immers nog verschillende andere financiële instellingen die u een hypothecaire lening kunnen verstrekken. Bij hun kunt u eventueel wel terecht voor een hypotheek met BKR.

Hypotheken

Hypotheek met bkr is vaak voor mensen bedoelt die bij de grotere banken of hypotheekverstrekker niet aan de regels en voorwaarden kunnen voldoen. Echter de laatste jaren is het wel in opkomst waardoor het eventueel wel mogelijk is. Vaak ontstaan er problemen bij het verkrijgen van een hypotheek met bkr wanneer u; wanneer u een bkr notering hebt gehad in het verleden (of dus nog steeds hebt), flexibel inkomsten, tijdelijk contract of contractverlenging onzeker is. Voor ondernemers is het ook moeilijk een hypotheek met bkr te krijgen wanneer de onderneming 3 jaar of jonger is. Samen met een huisgenoot een huis kopen kan ook wel eens voor enige moeilijkheden bezorgen.
huis

Hypotheek met BKR

Wilt u een hypotheek met bkr registratie? Dat is mogelijk, zelf wanneer het bkr een negatief advies geeft. Let hiervoor wel op dat u vaak tegen zwaardere voorwaarden een hypotheek kunt afsluiten. Echter is het vaak lastig voor mensen met een bkr notering(en) om aan de regels en voorwaarden te voldoen. Mede hierdoor zijn ook ‘aparte’ instanties die u kunnen ondersteunen bij specifieke producten zoals een hypotheek met bkr kunnen krijgen. Meerdere banken en financieringsmaatschappijen bieden deze mogelijkheid en daardoor heeft u meerdere opties en kunt u zelf de afweging maken met welke bank of geldverstrekker u mee in zee gaat. De kosten die vaak hoger liggen wanneer u een of meerdere registraties hebt bij het bkr is dat u meer hypotheekrente gaat betalen.

TIP: Hebt u een negatie bkr codering en vervalt deze binnenkort omdat u voldoet aan de betalingsverplichting? Dat kunt u weer tegen ‘normale’ gangbare tarieven de lening(en) sluiten. Dit geldt voor vrijwel alle hypotheekverstrekkers / banken.

Hypothecaire lening zonder BKR toetsing

Indien u als potentiële kredietnemer naar de bank stapt met de vraag om een hypothecaire lening af te sluiten zult u steevast de nodige (financiële) waarborgen voor moeten kunnen leggen. Op basis van deze voorwaarden zal de bank of andere financiële instelling na gaan of u al dan niet in staat bent om een dergelijke hoge financiering af te sluiten zonder dat er zich problemen bij voor zullen doen. Een hypothecaire lening zonder BKR toetsing is bij een alternatieve financiële instelling dan wel mogelijk, dat wil daarom nog niet zeggen dat er geen controle naar uw financiële situatie zal worden uitgevoerd, in tegendeel.

Goedkope hypotheek met BKR

Wanneer u over een BKR codering beschikt en u een hypotheek wenst af te sluiten bij een alternatieve financiële instelling moet u er wel rekening mee houden dat dit u een aardig bedrag kan kosten. De interest op een hypothecaire lening kan bij een bank relatief laag worden gehouden omdat de risico’s deels kunnen worden ingedekt. Een stukje van dat risico wordt ingedekt door middel van het uitvoeren van een toetsing bij het BKR. Neem die toetsing weg en dat brengt een bepaald extra risico met zich mee dat zich zal vertalen in een hogere intrest op de hypothecaire lening. Goedkoop hypotheek met BKR afsluiten is dan ook erg moeilijk. Om de kostprijs van uw hypothecair krediet alsnog te beperken wordt het wel steeds aangeraden om een vergelijking uit te voeren. Zo krijgt u meteen een glashelder beeld van de kosten van een hypotheek bij verschillende financiële instellingen.