Geld lenen zonder BKR is duurder

Geld lenen zonder BKR is duurder
Wilt u geld lenen zonder BKR? Houd er dan rekening mee dat dit over het algemeen wat duurder is dan het lenen van geld waarbij er wel sprake is van een BKR controle. Dat heeft vooral te maken met het feit dat men een relatief groot risico aan gaat, om u geld uit te lenen. Geld lenen zonder bkr is duurder dan een ‘normale’ lening. Lees de voorwaarden goed door en vraag uw geldverstrekker wat bepaalde regels inhouden wanneer u niet precies weet wat dit behelst. Vaak zijn de voorwaarden strenger in vergelijking met een normale gangbare lening. Houdt uw afschrijvingen dus goed in de gaten want de rente die u betaald over dergelijke leningen kunnen in korte tijd hoog oplopen.

Geld lenen zonder BKR en risico

Geld lenen zonder BKR brengt een risico met zich mee voor de persoon die u het geld uitleent. Dat heeft vooral te maken met het feit dat men uw kredietwaardigheid niet kan controleren. Dat kan betekenen dat u de lening heel gemakkelijk terug kan betalen, maar het kan aan de andere kant ook betekenen dat u al een hoop schulden heeft. Aangezien de risico op het niet terugkrijgen van het geleende geld relatief groot is rekent men een wat hoger rentepercentage bij geld lenen zonder BKR.

Geld lenen zonder BKR en rente

euros
Bij geld lenen zonder BKR is de rente over het algemeen wat hoger, aangezien die rente er niet alleen voor dient te zorgen dat de uitlener van het geld er wat aan kan verdienen, maar deze dient er ook voor te zorgen dat het geld dat niet terugkomt van bepaalde afnemers wordt betaald. In principe betaalt u een hogere rente om ervoor te zorgen dat er voldoende overblijft wanneer anderen niet de mogelijkheid hebben om hun schuld af te lossen. Geld lenen zonder BKR kent hierdoor een hogere rente dan de leningen die beschikbaar zijn met een BKR controle. Wat dat betreft betaalt u als het ware voor het risico dat men loopt door geen BKR controles uit te voeren.

Geld lenen zonder BKR en looptijd

De kosten van geld lenen zonder BKR zijn daarnaast natuurlijk sterk afhankelijk van de looptijd die u kiest. Met een langere looptijd heeft u langer de mogelijkheid om het geleende bedrag weer af te lossen, maar het zorgt er aan de andere kant ook voor dat de totale kosten van het geld lenen zonder BKR hoger zullen komen te liggen.