BKR registratie verwijderen

BKR registratie verwijderen? Lukt het u maar niet om een goedkope lening af te sluiten? Wordt u nog regelmatig afgewezen omdat u een negatieve BKR registratie heeft? Dan kunt u nagaan of een BKR registratie verwijderen voor u mogelijk is.
Er wordt veel geschreven over BKR registraties verwijderen. Maar, wat zijn nu eigenlijk de feiten? En wat zijn de fabels? En hoe kan ik een BKR registratie verwijderen.

Hoe kunt u een BKR registratie verwijderen?
Een BKR registratie verwijderen is alleen mogelijk als u kunt aantonen dat u geen betaalachterstand van twee maanden of langer heeft gehad. Als u dit kan aantonen dan is de kans heel groot dat u uw negatieve registratie kunt laten verwijderen. Dit kunt u doen door in contact te treden met de partij die u heeft aangemeld. Zij zijn de enige die een opdracht kunnen geven aan het BKR om de negatieve registratie te laten verwijderen. Komt u er met de bank niet uit? En weet u zeker dat u in uw recht staat? Dan kunt u zich nog wenden tot de geschillencommissie van het BKR. Een klacht indienen kost u € 50,-. Als u echter in het gelijk gesteld wordt, gaat u daarna wel met een “schoon” BKR door het leven.

Feiten over een negatieve BKR registratie
Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden als u wilt nagaan of een BKR registratie verwijderen voor u mogelijk is.
Indien u geen betalingsachterstand van twee maanden of langer heeft gehad bij de banken, dan mag de bank u geen negatieve BKR registratie geven.
Een ander feit is dat alleen partijen die aangesloten zijn bij het BKR u een negatieve BKR registratie kunnen geven. Aangesloten partijen zijn onder andere: Algemene banken, creditcard maatschappijen en postorderbedrijven. Dit zijn organisaties die een toetsing en registratie bij het BKR kunnen doen.
Een BKR toetsing mag overigens nooit “zomaar” gedaan worden, hier moet altijd een aanvraag aan ten grondslag liggen.
Pas vijf jaar nadat u de lening met registratie heeft ingelost, zal deze lening van het BKR verwijderd worden.

Fabels over het BKR
Er zijn nog altijd partijen die dreigen om u een negatieve BKR registratie te geven terwijl zij niet aangesloten zijn bij het BKR. Dit is onmogelijk! Als voorbeeld zijn wij onlangs nog een telefoonprovider tegen gekomen. Dit zijn organisaties die u geen negatieve BKR registratie (meer) kunnen geven.