Auto op afbetaling zonder BKR

Auto op afbetaling zonder BKR? Wilt u een auto op afbetaling zonder BKR kopen? Dit is bij een reguliere autodealer niet gemakkelijk en ook de bekende banken zullen hier niet snel aan meewerken. Dat betekent dat u op zoek dient te gaan naar een alternatief, wanneer u de auto toch direct wilt kunnen rijden.

Auto via huurkoop

U kunt een auto op afbetaling zonder BKR kopen door gebruik te maken van huurkoop. Dit lijkt op geld lenen, maar is het eigenlijk niet. U huurt de auto gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 4 jaar). U betaalt iedere maand netjes de huur voor de auto, waarmee u steeds een beetje meer eigenaar wordt. De huur die u betaalt geldt als het ware als afbetaling. Nadat de contractperiode afloopt bent u volledig eigenaar van de auto. U kunt op die manier een auto op afbetaling zonder BKR kopen. Houd er rekening mee dat u tijdens de looptijd nog geen volledige eigenaar bent, waardoor de auto u kan worden afgenomen wanneer u een betaling mist.

Auto kopen bij particulier

Daarnaast kunt u een auto op afbetaling zonder BKR kopen door zaken te doen met een particulier. Op het moment dat u de auto gaat kopen kunt u overeenkomen om het volledige bedrag meteen te betalen, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om dit uit te spreiden over de komende maanden of jaren. Kom een bedrag overeen en stel een looptijd vast. U kunt op die manier een auto kopen op afbetaling zonder BKR, omdat een particulier geen BKR controle uit kan voeren.

Buitenlandse bank

Ten derde kunt u een auto op afbetaling zonder BKR kopen door gebruik te maken van een buitenlandse bank. De buitenlandse banken hebben geen toegang tot de gegevens van het BKR in Nederland en kunnen daarom niet nagaan of u al andere schulden heeft lopen, of dat er wellicht zelfs sprake is van een betalingsachterstand. Houd er echter rekening mee dat u in alle gevallen zelf verantwoordelijk bent voor de aankoop die u doet. Het is verstandig om alleen een auto op afbetaling zonder BKR te kopen wanneer u goed weet dat u de kosten kunt (blijven) betalen.