Schuld aflossen

Schuld aflossen? Wilt u een schuld aflossen en bent u benieuwd hoe lang dat duurt, of wat de totale kosten bij een korte of juist lange looptijd zullen zijn? Het is verstandig om daar vooraf goed over na te denken, bijvoorbeeld wanneer u op het punt staat om een krediet af te sluiten. U zorgt er op die manier voor dat u goed weet waar u aan toe bent.

Maandelijks aflossen op een schuld

U kunt een schuld aflossen door hier af en toe een betaling voor te verrichten, maar het is verstandiger om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag af te lossen. U zorgt er op die manier voor dat u vooraf kunt berekenen hoe lang het u zal duren en wat de totale kosten zullen zijn. U kunt maandelijks een deel van de schuld aflossen, bijvoorbeeld door een deel van uw inkomen opzij te zetten. Op die manier loopt de schuld steeds verder terug, zodat u hier uiteindelijk vrij van zal zijn.

Aflossen en totale kosten

Wilt u een schuld aflossen en bent u benieuwd naar de totale kosten hiervan? Houd er rekening mee dat deze deels afhankelijk zijn van de looptijd waar u gebruik van maakt. Indien u een korte looptijd kiest zullen de totale kosten meevallen, maar dient u maandelijks een relatief hoog bedrag af te lossen. Kiest u een langere looptijd? Dan valt het bedrag per maand mee, maar zorgt de langere looptijd ervoor dat de totale kosten van het krediet hoger op zullen lopen, waardoor het krediet u uiteindelijk meer kost.

Aflossingen en intresten

Het is verstandig om na te gaan wat u maandelijks aan maandlast kunt dragen, op basis van de aflossingen en intresten. Deze twee bedragen samen vormen het bedrag dat u maandelijks betaalt, om gebruik te maken van het krediet en daar uiteindelijk ook weer vanaf te komen. Des te meer u maandelijks kunt aflossen, des te sneller u van het krediet af bent. U kunt echter alleen uw schuld aflossen wanneer u naast de intrestbetalingen voldoende ruimte heeft om ook de aflossingen te doen waarmee u het openstaande bedrag aan schuld terug wilt brengen.