Geld lenen voor een auto zonder BKR

Geld lenen voor een auto zonder BKR? Is uw huidige auto toe aan vervanging of komt er een grote beurt aan? Een andere auto kan uiteindelijk goedkoper zijn in de vaste lasten zoals brandstofverbruik, verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Geld lenen voor auto kan een lening uitkomst bieden. Voor een autolening dient u wel met een aantal zaken rekenschap te houden. Zo dient u erover na te denken of u het gehele bedrag wat u nodig bent voor uw auto nodig bent of dat u zelf ook een bepaald bedrag wilt inleggen. Hoe meer u zelf betaald, hoe voordeliger het uiteindelijk is. Immers, geld lenen kost geld en u betaald rente over de autolening en hoe minder u leent, des te minder u aan rente moet betalen. Verder dient u ook de looptijd in de gaten te houden. Sluit nooit een hogere lening af als de levensduur van de auto. Verder wordt bij het afsluiten van een autolening rekenschap gehouden met uw huidige inkomen, of u een koophuis hebt en of u een vaste of variabele rente wenst. U kunt een persoonlijke lening afsluiten, krediet op betaalrekening of een doorlopend krediet. De laatste twee mogelijkheden raden wij af. Immers, u doet direct een grote betaling zodat de auto direct van u wordt. Wilt u een auto op afbetaling? Leg dit verzoek dan neer bij de autodealer. Autodealers die auto’s verkopen/lenen op afbetaling hebben dit vaak al intern geregeld of hebben gespecialiseerde volmachten hiervoor. Let wel goed op de rente die u krijgt want deze is vaak hoger als bij de bank. Zoals eerder aangegeven is de levensduur ook van belang en stem dit af op de looptijd. Looptijden variëren enorm van enkele maanden tot enkele jaren. Dit is afhankelijk door; waarde auto, eigen inleg en hoeveel u per maand wilt betalen aan rente en aflossing.

Geld lenen voor een auto zonder BKR

Natuurlijk kunt u geld lenen zonder een BKR registratie. Echter, het bedrag zal beduidend laag zijn. Alles boven de 600 euro dient namelijk te worden doorgegeven aan het Bureau Krediet Registratie. Kredietverstrekkers die zich niet houden aan deze regel zal worden bestraft door de Autoriteit Financiële Markten kort gezegd de AFM. Als u gaat geld lenen voor een auto zonder BKR registratie zou het dus om enkele honderden euro’s gaan. Uiteraard kan de maandelijkse rente hierop invloed hebben. Zo kan de auto goedkoper worden naarmate u meer rente gaat betalen. Dergelijke constructies zijn vaak moeilijk te begrijpen en raden wij ook af. Pas nadat u alles goed begrijpt, zet dan uw handtekening. Let op, verzeker de auto alvorens u wegrijdt bij de garage.
Financiering afsluiten voor een nieuwe auto kan uiteindelijk voordelen opleveren maar let goed op de leenvorm, vaste auto lasten per maand en de levensduur van het voertuig.